Zonneboiler

Zonneboiler

Gratis energie met een zonneboiler

In Nederland betalen we ons blauw aan energiekosten. Absurd eigenlijk, want er is voor iedereen gewoon gratis energie aanwezig; namelijk in de vorm van zonlicht. Al die energie gaat verloren wanneer er niets mee wordt gedaan. Wilt u graag slimmer omgaan met de gratis energie die al in ons land aanwezig is? En tegelijk besparen op uw maandelijks energiekosten? Dan is een zonneboiler wellicht de perfecte oplossing voor u. 

Wat doet een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. De zonnecollector wordt op uw dak geplaatst. In de zonnecollector zit een speciale vloeistof, die door daglicht kan worden verwarmd. Deze vloeistof wordt, in een gesloten systeem, van de zonnecollector naar het voorraadvat gepompt, waardoor het water in het voorraadvat verwarmd wordt. En dat water wordt weer gebruikt om uw woning van warm water te voorzien. 

Maar wat als de zon niet schijnt?

Dat is het mooie van een zonneboiler; hij werkt ook als het bewolkt is! Mocht de temperatuur van het geleverde water niet toereikend zijn, dan kan het door de huidige CV-ketels worden na verwarmd. U komt dus nooit zonder warm water te zitten. 

Investering, besparing en terugverdientijd

Het laten installeren van een zonneboiler vergt natuurlijk een investering. Hoe groot die investering is, hangt af van de warmwater capaciteit die er in uw woning of bedrijfspand nodig is; dit kan eenvoudig worden berekend door uw huidige warmwater verbruik in kaart te brengen. Het rendement is het grootst wanneer uw zonneboiler onder de juiste omstandigheden geplaatst wordt. U heeft uw investering dan ook weer snel terug verdiend. En daarna gaat u besparen! Doordat een zonneboiler een lange levensduur heeft en de energieprijzen onverminderd blijven stijgen, bent u verzekerd van een groot voordeel met een relatief kleine investering. 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Het installatie bedrijf is bereikbaar van

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten
© Installatiebedrijf Arbeco B.V. 2022 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl