Zonnepanelen

Zonnepanelen

Gratis energie

Zonnepanelen bieden u de mogelijkheid om gebruik te maken van de meest krachtige gratis energiebron die er is: de zon. Wilt u graag besparen op uw maandelijkse energiekosten? En tegelijk bijdragen aan een duurzamere toekomst? Arbeco B.V. informeert u als vooruitstrevend installatiebedrijf graag over de mogelijkheden. 

Hoe het werkt

Een zonnepaneel wordt op het dak van uw woning geplaatst. Het paneel bestaat uit allemaal zonnecellen, die het mogelijk maken om zonlicht naar elektriciteit om te zetten. In Nederland kunnen zonnepanelen nooit op 100% presteren, waardoor we bij berekeningen uitgaan van een opbrengst van 80%. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in de eenheid Watt-piek. Eén Watt-piek levert ongeveer 0,9 kWh op. Door één zonnepaneel te plaatsen, kunt u jaarlijks ongeveer 225 kWh aan stroom opwekken. 

De Installatie

Om het gehele systeem te kunnen instaleren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van Nederland. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst.

Zakelijk

Bent u een Nederlandse ondernemer en profiteert u graag van een fiscaal voordeel door te investeren in milieuvriendelijke producten? Het Ministerie van Financiën, Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor twee regelingen in het leven geroepen. Dit zijn de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

De MIA maakt het mogelijk om tot maximaal 36% van de totale investeringskosten op bijvoorbeeld zonnepanelen in aftrek te brengen op de fiscale winst van de onderneming. De Vamil maakt het mogelijk om zelf te bepalen wanneer deze investeringskosten worden afgeschreven, u kunt zo een aantrekkelijk rente voordeel behalen maar ook een liquiditeitsvoordeel. De regelingen zijn erg aantrekkelijk wanneer u ondernemer bent in de industrie scheepvaart of agrarische sector. Ook voor ondernemers die willen investeren in duurzaamheid, recreatie of mobiliteit kunnen een beroep doen op deze regelingen. U kunt uw kantoor van zonnepanelen voorzien en hier een win-win situatie behalen, fiscaal aantrekkelijk en goed voor het milieu.

Naast het fiscale voordeel dat u kunt behalen heeft u natuurlijk ook direct voordeel van het gebruik van zonnepanelen, lees de voordelen op (Zonnepanelen Particulier). Voor het jaar 2013 is hier een budget beschikbaar gesteld. Voor de MIA is een budget van 101 miljoen euro beschikbaar en voor de Vamil is dit budget 24 miljoen euro.

Rendement

Het rendement dat u op uw zonnepanelen kunt behalen, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw huidige verbruik en of de zonnepanelen op een optimale positie geplaatst kunnen worden. Het rendement is het hoogste wanneer u beschikt over een schuin dak op het zuiden, en de zonnepanelen in een hoek van 30 graden geplaatst kunnen worden. Over het algemeen is het mogelijk om een rendement van 10% te behalen.

Offerte op maat

Overweegt u om zonnepanelen te laten plaatsen, maar zit u nog met vragen? Of wilt u graag een offerte op maat aanvragen? Neemt u dan contact op met Arbeco B.V.!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Het installatie bedrijf is bereikbaar van

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten
© Installatiebedrijf Arbeco B.V. 2022 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl