Nieuws

Mechanische ventilatiebox vervangen

Mechanische ventilatiebox vervangen

Vertrouwt u op uw mechanisch ventilatiesysteem om thuis verzekerd te blijven van een constante aanvoer van frisse lucht? Dan is periodieke reiniging en onderhoud van essentieel belang om van het beste rendement te profiteren. Maar op een gegeven moment moet u toch uw mechanische ventilatiebox vervangen. Arbeco kan u hier alles over vertellen dat u moet weten.

De voordelen van uw mechanische ventilatiebox vervangen:

  • Gegarandeerd een aangenaam & gezond binnenklimaat
  • Gereduceerd stroomverbruik, dus een lagere energierekening
  • Geen last meer van lawaaierige ventilatoren
  • Uw investering binnen 5 jaar terugverdiend

 

Wanneer moet ik mijn mechanische ventilatiebox vervangen?

Om te beginnen is het van belang dat uw ventilatiesysteem eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt krijgt. Dit is, net als bij bijvoorbeeld een CV-ketel, noodzakelijk om van een veilige, zuinige en goed functionerende installatie verzekerd te zijn. Vaak worden tijdens zo’n onderhoudsbeurt ook meteen de ventilatiekanalen gereinigd, om te voorkomen dat er binnen vervuilde lucht gaat circuleren. Tijdig onderhoud verlengt de levensduur van uw installatie, echter heeft geen enkel apparaat het eeuwige leven. Het is raadzaam uw mechanische ventilatiebox sowieso te vervangen wanneer deze 15 jaar of ouder is. Oudere modellen verbruiken namelijk een stuk meer energie dan de moderne ventilatieboxen die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ook als u geregeld een monteur moet inschakelen omdat u met storingen, een gebrekkige afzuiging of wel heel lawaaierige ventilatoren geconfronteerd wordt, is de aanschaf van een nieuwe ventilatiebox zeker het overwegen waard.

 

 

Kan ik echt geld besparen met een nieuwe ventilatiebox?

Jazeker! Zoals gezegd verbruiken de oudere modellen aanzienlijk meer stroom dan nieuwe modellen, waardoor u dus elke maand weer een onnodige hoge energierekening op de mat krijgt. Uit onderzoek van klimaatbureau HIER blijkt dat verouderde ventilatieboxen jaarlijks al snel meer dan €80 aan stroom vreten. Dat is meer dan de koelkast en de wasmachine samen verbruiken. Laat u uw oude mechanische ventilatiebox vervangen door een nieuw model, dan kunt u van een mooie besparing profiteren; de nieuwere modellen verbruiken namelijk maar tussen de €8 en €16 aan stroom per jaar. Bovendien kunt u eventuele reparatiekosten voor uw oude ventilatiebox wegstrepen. U heeft uw investering voor een nieuwe ventilatiebox dus al vrij snel weer terugverdiend.

 

Welke mechanische ventilatiebox is geschikt voor mij?

Bij de aanschaf van een nieuwe ventilatiebox is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over onder andere het vermogen dat u nodig heeft. Wij leveren mechanische ventilatieboxen van diverse gerenommeerde merken, zodat u altijd verzekerd bent van een hoogwaardige kwaliteit. Per merk zijn er ook weer verschillende modellen leverbaar, zowel met als zonder afstandsbediening. Wij komen graag bij u langs om uw huidige situatie te bekijken. Op basis daarvan kunnen wij u dan een deskundig advies op maat verstrekken met betrekking tot welk model ventilatiebox het beste past bij uw specifieke situatie. Uiteraard kunnen wij ook de installatie van uw nieuwe ventilatiebox verzorgen.

 

Hoe behaal ik het hoogste rendement met mijn nieuwe ventilatiebox?

Uw mechanische ventilatiebox vervangen levert het beste rendement op als u meteen de ventilatiekanalen laat reinigen. Ook hierbij zijn we u graag van dienst. Door de vervanging van uw ventilatiebox te combineren met een reinigingsbeurt maakt u letterlijk en figuurlijk een frisse start en kunt u direct beginnen met besparen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden!


Laatste nieuws

Laatste brochure

Soho® | de charme van Industrieel Design

Soho® | de charme van Industrieel Design

Ze noemen de serie Soho® ook wel The Original. Terecht, want Sealskin introduceerde als eerste het even...
Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

De overheid creëert steeds meer maatregelen om consumenten en bedrijven te stimuleren tot het investeren in...
Mechanische ventilatiebox vervangen

Mechanische ventilatiebox vervangen

Vertrouwt u op uw mechanisch ventilatiesysteem om thuis verzekerd te blijven van een constante aanvoer van frisse...
De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!
Brochure

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!  Bekijk hier de brochure met de nieuwste acties, aanbiedingen en...

Het installatie bedrijf is bereikbaar van

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00
Zaterdag
Op afspraak
Zondag
Gesloten
© Installatiebedrijf Arbeco B.V. 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl